10 x de lekkerste slowcooker recepten (2024)

Eetspiratie » 10 x de lekkerste slowcooker recepten

10 x de lekkerste slowcooker recepten (1)

Geschreven door Simone Updated on 21 juni 2024 in Crock-Pot Express, Diner, Informatief, Slowcooker recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

10 x de lekkerste slowcooker recepten op een rij gezet. Als je een slowcooker hebt, wil je het liefst zoveel mogelijk uitproberen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt – en het gemak van de slowcooker hebt ontdekt – wil je steeds meer recepten gaan uittesten. Maar welke recepten zijn nu het lekkerst? En welke moet je zeker uitproberen? Ik maakte een overzicht van de 10 lekkerste recepten voor de slowcooker.

Mijn blog is deels begonnen door de slowcooker. Toen ik net ging slowcooken waren er eigenlijk nog geen Nederlandse blogs met slowcooker recepten. Daarom ben ik er zelf mee gestart en ik heb al veel mensen enthousiast weten te maken voor slowcooking. Ik schreef het artikel ‘Hoe werkt een slowcooker’ en deze wordt nog steeds heel goed gelezen. Steeds meer mensen hebben dit fantastische apparaat inmiddels ontdekt en ook de mogelijkheden die deze pan biedt. Inmiddels is er op mijn website een ruim aanbod voor slowcooker recepten. Ik pikte er 10 uit die op mijn persoonlijke favorietenlijstje staan.

Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

10 x de lekkerste slowcooker recepten (2)

10 x de lekkerste slowcooker recepten

1. Indo pulled pork

Toen ik mijn slowcooker kreeg, was dit een van de eerste recepten die ik wilde uitproberen. Maar omdat er op dat moment nog geen slowcooker recept bestond voor de Indische versie van pulled pork ontwikkelde ik er zelf een. Dit is nog steeds een van de meest gemaakte slowcooker gerechten van mijn website. Langzaam gegaarde procureur met Indische kruiden en ketjap. Bekijk hier het recept voor Indo pulled pork. Ook maakte ik een variant met kip, dat recept kun je hier vinden.

10 x de lekkerste slowcooker recepten (3)

2. Rendang uit de slowcooker

Als er één recept is dat geschikt is voor de slowcooker dan is het wel rendang. Dit gerecht leent zich er perfect voor om uren low en slow te garen. In een gewone stoofpan kun je na 3 tot 4 uurtjes klaar zijn. In de slowcooker gaat het er wel 8 tot 10 uur in afhankelijk van hoe je de rendang wilt eten. Als een ‘curry’ of meer ‘droog’ zoals een authentieke rendang hoort te zijn. De kooktijd is in een slowcooker wel langer maar het verbruik van een slowcooker ligt heel laag. Bekijk hier het recept.

3. Slavinken met gesmoorde spitskool

Dit recept was een experiment dat goed heeft uitgepakt. Als je dit eenmaal hebt geprobeerd, maak je je slavinken niet meer anders. Je bakt ze eerst aan in een koekenpan zodat de buitenkant mooi bruin is. Daarna gaar je ze samen met de spitskool verder in de slowcooker. De moeite waard om te proberen. Kijk hier voor het recept.

10 x de lekkerste slowcooker recepten (4)

4. Gehaktbal uit de jus

De lekkerste gehaktballen komen uit de slowcooker. En dat geld niet alleen voor dit recept maar eigenlijk voor alle gehaktbalrecepten. Ook de gehaktballetjes in ketjap pindasaus en de sambal gehaktballen zijn twee van de best bekeken slowcooker recepten op mijn website. Daarom mogen ze niet in dit overzicht ontbreken. Bekijk hier het recept voor de gehaktbal uit de jus.

5. Gehaktbrood uit de slowcooker

Ik schreef het al eerder, gehaktbrood uit de slowcooker kan ‘bijna’ niet mislukken. Omdat ik geen favoriet kan kiezen, kun je hier alle gehaktbrood recepten vinden van mijn website. Als ik echt moet kiezen zouden het kruidig gehaktbrood of het Thaise gehaktbrood een gedeelde eerste plaats hebben.

6. Griekse stifado

Tijdens een vakantie naar Corfu aten we meerdere keren heerlijke stifado. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en het recept te vragen aan de chefkok van het hotel. Dit heb ik gekregen. Ik heb gevraagd of ik het mocht delen op mijn website en dat mocht. Met hier en daar een kleine aanpassing (in verband met verkrijgbaarheid van de ingrediënten) maakte ik dit stifado recept slowcookerproof. Kijk hier voor een authentiek Grieks stifado recept.

10 x de lekkerste slowcooker recepten (5)

7. Ajam rica rica

In tegenstelling tot vlees heeft kip niet zo heel lang nodig in de slowcooker. Eén van mijn lievelingsgerechten met kip uit de slowcooker is sambalkip, oftewel ajam rica rica. Door dit gerecht in de slowcooker te bereiden op een lage temperatuur kunnen de smaken goed intrekken. Ook blijft de kip lekker mals en wordt hij niet droog. Een lekker en pittig recept. Bekijk het recept hier. Wil je een minder pittige variant? Dan is het recept voor kip met sambal en tomaat uit de slowcooker een goed alternatief.

8. Noedelsoep met kip

Lekkere bouillon getrokken van kippenpoten, groenten en champignons.. Je maakt eerst de bouillon. Daarna haal je de kip van de botjes en voeg je verse groenten en noedels toe. De lekkerste soep uit de slowcooker. Kijk hier voor het recept.

9. Groene linzensoep uit de slowcooker

Een slowcooker is niet alleen geschikt om vlees in te bereiden. Het is ook een ideale pan om peulvruchten zoals linzen in te koken. Door de lange kooktijd hebben de linzen de tijd om zacht en gaar te worden. Ook komen de smaken van de kruiden en specerijen veel beter tot zijn recht. Het recept voor de linzensoep kun je hier bekijken.

10 x de lekkerste slowcooker recepten (6)

10. Linzencurry (dahl)

Nog een linzenrecept! Dahl is een simpel maar smaakvol gerecht dat je zeker een keer moet proberen in de slowcooker. De curry is eenvoudig te maken en je eet het met rijst of naan (platbrood). Bekijk hier het linzencurry recept.

Ik werd er door lezers van Eetspiratie op gewezen dat er in dit rijtje een recept ontbrak, namelijk het recept voor daging smoor! Dit recept is bij veel mensen favoriet en ik begrijp wel waarom. Dus om dit slowcooker favorietenoverzicht compleet te maken, vind je hier het recept voor daging smoor.

Dit waren 10 x de lekkerste slowcooker recepten (eigenlijk 11) op een rijtje. Er zijn er uiteraard nog veel meer! Alle slowcooker recepten van Eetspiratie kun je hier vinden.

  • Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker
  • Echte Griekse stifado (uit de slowcooker)
  • Simpele linzencurry (dahl) uit de slowcooker
  • 5 x gehaktbrood (uit de slowcooker)
  • Kruidig gehaktbrood uit de slowcooker

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.

Over Eetspiratie

10 x de lekkerste slowcooker recepten (7)

Welkom!

Ben je klaar om 'geëetspireerd' te worden? Of je nu wilt leren koken met de slowcooker of multicooker, de geheimen van de Indische en Indonesische keuken wilt ontdekken, of tips nodig hebt voor de perfecte mealprep, ik deel graag mijn kennis en ervaring met jou.

Als groenteliefhebber en ervaringsdeskundige in de plantaardige/vegan keuken laat ik je zien hoe leuk en makkelijk koken is. Door mijn liefde voor tofu en mijn verrassende tofurecepten verander ik je in een ware tofuliefhebber. Oh, en ik fotografeer graag mijn culinaire creaties, want het oog wil ook wat!

Eetspiratie. Alles over eten!

10 x de lekkerste slowcooker recepten (8)

Over Eetspiratie

Volg je mij al?

6kvolgers

Instagram

13kFans

12.8kvolgers

53volgers

2.3kabonnees

824Artikelen

WordPress Posts

CATEGORIEËN

NIEUW

  • Vegan carrot dogs – de lekkerste plantaardige hotdogs
  • Kemangi pesto – een frisse pesto met een Aziatische twist
  • Kemangi – aromatische basilicum uit de Indonesische keuken
  • Pindasaus met miso
  • Es alpukat – ijskoud romig Indonesisch drankje met avocado

POPULAIR

  1. Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)
    277951 views
  2. Bieslook yoghurtdressing
    147838 views
  3. Hoe werkt de Crock-Pot Express multicooker?
    135983 views
  4. Slowcooked groentesoep
    114811 views
  5. Indische macaroni (ovenschotel)
    95952 views

ADVERTENTIE

10 x de lekkerste slowcooker recepten (9)10 x de lekkerste slowcooker recepten (10)
Bestel je wel eens iets op Bol.com? Geweldig! Klik op deze advertentie om Eetspiratie te steunen. Als jij iets bestelt bij Bol.com krijg ik een kleine vergoeding hiervoor, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je waardevolle steun!

10 x de lekkerste slowcooker recepten (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5849

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.